Waarin kenmerkt zich de Thaise keuken?
De Thaise keuken kenmerkt zich door het gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in de gerechten. Tevens streeft ze ernaar om de vijf fundamentele smaaksensaties met mekaar te verenigen. Zoet, zuur, zout, heet en soms ook bitter en dat soms allemaal in hetzelfde gerecht.
De Thaise keuken kent geen geheimen voor Sanoek. Jirarat, onze chef, is afkomstig uit Thailand en volgde er verschillende kookopleidingen. Ze runde er gedurende een hele tijd ook een eigen taverne. In België volgde ze een bijkomende opleiding tot kok en vervolgens stond ze 3 jaar mee in de keuken van Baan Thai, een bekend Thais restaurant in het Gentse.
Een aantal bekende Thaise gerechten:
Tom Yam Koeng: een pittige en friszure kruidenbouillon met garnalen en verse korianderblad.
Tom Kha Kai: een romige kokos- en kruidensoep met kip.
Kaeng Phed Moe: rode Thaise curry met varkensvlees.
Ontdek onze cateringdiensten:
Vanaf 10 personen verzorgt Sanoek buffetten aan huis. De keuze van de gerechten gebeurt uiteraard in samenspraak met de klant. Bediening is hier niet inbegrepen.
BUFFET 1
3 hapjes (2 soorten)
soep of voorgerecht
2 hoofdgerechten
1 bijgerecht
1 nagerecht
BUFFET 2
4 hapjes (3 soorten)
soep of voorgerecht
3 hoofdgerechten
1 bijgerecht
2 nagerechten
BUFFET 3
8 hapjes (4 soorten)
1 voorgerecht
1 soep
4 hoofdgerechten
2 bijgerecht
3 nagerechten
BUFFET AAN HUIS
Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de organisatie van een receptie? Dan bent u bij Sanoek alvast aan het juiste adres. Maak alvast uw keuze uit de onderstaande twee formules:
RECEPTIE 1
6 hapjes (3 soorten)
1 soep, keuze uit:
- pad thai met kip of scampi
- pad si yew met kip of scampi
- bami met kip of scampi
RECEPTIE 2
8 hapjes (4 soorten)
1 soep, keuze uit:
- pad thai met kip of scampi
- pad si yew met kip of scampi
- bami met kip of scampi
1 gerecht naar keuze met rijst
RECEPTIES
Sanoek organiseert workshops vanaf 8 personen bij u thuis of in een zaal (uitzondering: voor workshop 1 zijn minstens 10 deelnemers vereist). De verse ingrediënten, snijplanken, messen, het kookvuur en een verzorgd receptenboekje, wij zorgen er alvast voor en het zit in de prijs inbegrepen.
De keuze van de gerechten die tijdens de workshop bereid zullen worden is steeds in samenspraak met de klant.
WORKSHOP 1
3 hapjes (2 soorten)
1 soep
2 hoofdgerechten
1 bijgerecht
1 nagerecht
WORKSHOP 2
6 hapjes (3 soorten)
1 soep of 1 voorgerecht
2 hoofdgerechten
2 bijgerechten
1 nagerecht
WORKSHOP 3
6 hapjes (3 soorten)
1 soep of 1 voorgerecht
3 hoofdgerechten
2 bijgerechten
2 nagerechten
WORKSHOPS
Waarin kenmerkt zich de Thaise keuken?
De Thaise keuken kenmerkt zich door het gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in de gerechten. Tevens streeft ze ernaar om de vijf fundamentele smaaksensaties met mekaar te verenigen. Zoet, zuur, zout, heet en soms ook bitter en dat soms allemaal in hetzelfde gerecht.
De Thaise keuken kent geen geheimen voor Sanoek. Jirarat, onze chef, is afkomstig uit Thailand en volgde er verschillende kookopleidingen. Ze runde er gedurende een hele tijd ook een eigen taverne. In België volgde ze een bijkomende opleiding tot kok en vervolgens stond ze 3 jaar mee in de keuken van Baan Thai, een bekend Thais restaurant in het Gentse.